IKEA Turut Mengkaji Arena Kecerdasan Buatan

Diterbitkan pada Mei 2, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

IKEA merupakan salah satu jenama yang tidak asing bagi ramai pengguna, dimana mereka terkenal dengan penawaran perabot mereka. Menariknya, IKEA juga turut melihat ke arah teknologi dan inovasi, dan mempunyai makmal kajian inovasi tersendiri dinamakan Space10.

Terkini, melalui Space10, ia dilihat mereka sedang mendapatkan maklumbalas dan mengkaji mengenai penerimaan pengguna berkenaan dengan arena kecerdasan buatan.

Melalui projek yang dinamakan sebagai Do You Speak Human, mereka mengumpulkan maklumbalas seperti apa yang ingin dilihat pengguna melalui arena kecerdasan buatan, dan apa yang perlu dielak. Pelbagai maklumat dikumpulkan, dan tidak diketahui sama ada IKEA akan mengintegrasikannya pada produk akhir atau tidak.

Buat masa ini, mereka melabelkan kajian ini sebagai “kajian suka-suka”, dan tidak memberikan sebarang petanda mengenai integrasi ia pada produk mereka. Walaubagaimanapun, IKEA sebelum ini adalah antara yang terawal mengintegrasikan sokongan pengecasan tanpa wayar pada perabot mereka, selain turut menawarkan lampu pintar dan hadir dengan katalog yang menarik berasaskan AR.

komen


© Amanz / 2022 Kami