Pengguna Windows 10 S Boleh Naik-Taraf Kepada Windows 10 Pro Dengan Bayaran Tambahan

Diterbitkan pada Mei 3, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Dengan pengenalan Windows 10 S, mungkin ramai yang tidak menyukai had penawaran pemasangan perisian hanya melalui Windows Store sahaja – apatah lagi untuk peranti berkuasa seperti Surface Laptop.

Untuk pengguna yang memerlukan ciri tambahan seperti pemasangan perisian luar dan sebagainya, Microsoft turut menawarkan sokongan untuk menaik-taraf kepada sistem operasi Windows 10 Pro penuh pada sedikit bayaran tambahan. Microsoft mengatakan ia berharga $49 di Amerika Syarikat, tetapi tidak diketahui lagi harga tempatan untuknya buat masa ini.

Windows 10 S

Perkara ini mungkin diminati ramai pengguna, dan ia tidak lagi terhad semata-mata seperti Windows RT sebelum ini. Pengguna untuk sekolah mungkin akan meminati ciri mengehadkan pemasangan perisian luar, dan mengelak “menternak” malware pada komputer di sekolah – sementara pengguna luar yang inginkan kuasa operasi tambahan, boleh membuat pembayaran dan mendapatkan kuasa penuh Windows 10.

Disamping itu, untuk pengguna yang mendapatkan Surface Laptop kelak, anda turut boleh menaik-taraf kepada Windows 10 Pro secara percuma sehingga penghujung 2017 ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami