Cari @ Amanz

Oukitel merupakan salah satu jenama yang telah memasuki pasaran Malaysia baru-baru ini, dan mereka juga mempunyai penawaran beberapa peranti yang unik. Sekiranya anda masih ingat, sekitar dua tahun lepas, Oukitel telah memperkenalkan telefon pintar Oukitel K10000 Pro dengan bateri berkapasiti 10,000mAh. Kini, nampaknya kemaskini untuk telefon pintar berkenaan akan hadir tidak lama lagi.

Dinamakan sebagai Oukitel K10000 Pro, ia dilihat menawarkan bateri berkapasiti 10,000mAh dan dilengkapi pengecasan 12V/2A. Dengan kapasiti sebesar itu, ia mengambil masa sekitar 3 jam untuk pengecasan penuh.

Oukitel K10000 Pro

Dari segi spesifikasi, telefon pintar ini dilengkapi skrin 5.5-inci dengan paparan HD penuh, menggunakan cip pemprosesan MT6750T, memori 3GB RAM dan ruangan storan 32GB. Peranti ini pernah dipertontonkan ketika acara Mobile World Congress awal tahun ini, tetapi dijangka akan dilancarkan secara rasmi sekitar Jun kelak.

Dengan kapasiti bateri sebesar 10,000mAh, ia mungkin bersaiz sedikit tebal. Dengan spesifikasi berkenaan, tidak mustahil ktia melihat ia menawarkan masa penggunaan yang jauh lebih lama berbanding dengan pelbagai telefon pintar lain di pasaran.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd