Telegram Sedang Menguji Fungsi Perkongsian Video Bulat Melalui Telesco.pe

Diterbitkan pada Mei 10, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Telegram sebelum ini sedia hadir dengan sebuah laman khusus yang memudahkan penerbitan artikel dinamakan Telegra.ph – dan ia diintegrasikan secara mendalam pada aplikasi permesejan Telegram Messenger. Kini, selain daripada Telegra.ph, pihak Telegram dilihat sedang menguji sebuah ciri baru dinamakan sebagai Telesco.pe.

Melalui Telesco.pe, ia dilihat Telegram ingin menjadikannya sebagai sebuah laman perkongsian video berbentuk bulat.

Telegram Telescope

Diintegrasikan pada Telegram Beta untuk Android, kini pengguna boleh menghantar sebuah video berbentuk bulat dengan serta-merta kepada rakan-rakan atau Telegram Channel. Ia diposisikan pada bahagian menghantar rakaman audio. Pengguna boleh tap pada ikon penghantaran audio dan ia akan berubah menjadi untuk menghantar video – dan seterusnya pengguna boleh tap padanya, dan ia akan memulakan rakaman.

Telegram Telescope

Sekiranya ingin dikongsi terus melalui laman Telesco.pe pula, perkongsian berkenaan perlu dilakukan melalui Telegram Channel yang ditetapkan sebagai awam.

Ia tidak diketahui sama ada fungsi ini adalah alternatif untuk WhatsApp Status yang semakin meluas digunakan oleh pengguna seluruh dunia. Berkemungkinan besar, pihak Telegram turut tidak ingin ketinggalan dalam perkongsian video sosial yang semakin menjadi popular akhir-akhir ini, sekaligus hadir dengan perkhidmatan Telesco.pe ini.

Buat masa ini, ia tidak diketahui lagi bilakah pihak Telegram akan melancarkan ciri ini secara rasminya. Memandangkan laman Telesco.pe dan ciri ini telah hadir terbina pada Telegram Beta, mungkin kita akan melihat pengenalannya secara rasmi dalam masa terdekat ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami