#LG

Konsep Awal LG V30 Memperlihatkan Telefon Dengan Rekaan Boleh-Luncur, Dan Penggunaan Skrin Kedua

Diterbitkan pada Mei 28, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

LG sebelum ini sedia hadir dengan LG V10 dan juga LG V20, dimana kedua-duanya menggunakan skrin kedua yang sentiasa aktif untuk memudahkan pengguna melihat pelbagai notifikasi dan aktiviti dengan mudah. LG V30 masih lagi belum diumumkan, dan masih dinantikan ramai untuk melihat kejutan yang bakal dibawakan oleh LG.

Terkini, konsep rekaan awal LG V30 hadir ke arena internet, memperlihatkan bentuk rekaan baru yang ingin diuji oleh LG. Seperti dinyatakan, ia hanyalah sebuah konsep rekaan awal, dan tidak diketahui sama ada rekaan yang dibangunkan dibawah “Projek Joan”, seperti dikongsikan oleh @evleaks ini masih diteruskan atau sebaliknya.

LG V30 Konsep

Melalui rekaan ini, ia menggunakan skrin yang boleh diluncurkan – tetapi pada bahagian belakang, ia turut menggunakan skrin sentuh kedua, berbeza dengan kebiasaannya yang menyertakan papan kekunci fizikal dan sebagainya.

Daripada konsep yang diperlihatkan, ia menunjukkan penggunaan papan kekunci pada skrin kedua, selain memaparkan akses kepada navigasi pintas, selain menggunakan ia untuk mengakses talam aplikasi, dan beberapa tujuan lain.

LG V30 Konsep

Peranti dengan skrin boleh-luncur ini popular sekitar sedekad lebih yang lepas, tetapi ia boleh dikatakan agak jarang digunakan. Baru-baru ini, boleh dikatakan BlackBerry telah menggunakan rekaan seumpamanya pada BlackBerry Priv.

Buat masa ini, ia sekadar konsep sahaja. Tidak diketahui lagi sama ada LG akan menggunakan rekaan seumpama ini atau hadir dengan rekaan yang serba baru pada LG V30 kelak.

komen


© Amanz / 2022 Kami