Activision Blizzard Akan Menghentikan Sokongan Untuk Windows XP Dan Vista Bermula Bulan Oktober 2017

Activision Blizzard Akan Menghentikan Sokongan Untuk Windows XP Dan Vista Bermula Bulan Oktober 2017

Diterbitkan pada July 21, 2017 oleh .

Pada awal tahun ini, syarikat pembina permainan komputer terkemuka Activision Blizzard mengumumkan bahawa mereka akan menghentikan sokongan permainan-permainan popular mereka seperti Starcraft, Diablo III, World of Warcraft, Hearthstone dan sebagainya untuk sistem-sistem operasi Windows XP dan juga Vista.

Menurut syarikat tersebut, ini adalah kerana Microsoft sendiri sudahpun menghentikan sokongan untuk sistem-sistem operasi tersebut, dan pihak Activision Blizzard hanya menyokongnya kerana beberapa tahun lepas, masih ramai lagi para peminat permainan komputer Blizzard yang menggunakan sistem-sistem operasi tersebut.

Terkini, mereka baru sahaja mengumumkan bahawa sistem-sistem operasi tersebut akan diberhentikan sokongannya pada bulan Oktober 2017 kelak.

Untuk mereka yang masih menggunakan sistem-sistem operasi Windows XP dan Vista, penghentian sokongan oleh syarikat ini bermaksud bahawa permainan-permainan komputer daripada syarikat ini tidak akan berfungsi apabila bulan Oktober tiba kelak, dan mereka menyarankan bahawa peminat-peminat permainan komputer Activision Blizzard untuk menggunakan sistem operasi yang terbaru dari Microsoft untuk terus bermain permainan komputer mereka.


Paling Popular