Cari @ Amanz

Sejajar dengan kemajuan teknologi, perlunya untuk kita memiliki data internet yang bukan sahaja laju, malah dengan kuota data yang cukup tinggi. Gaya hidup masa kini membolehkan anda menonton video HD dimana jua anda berada. Baru-baru ini Celcom telah mengemaskini pelan pascabayar mereka, dan menambah dua pelan iaitu FIRST Gold Supreme an juga FIRST Platinum Plus.

FIRST Gold Supreme – Tawaran Kelas Pertengahan Dengan Kuota Data 50GB.

Jika pada sebelum ini anda melanggan FIRST Gold Plus namun ia tidak mencukupi mengikut corak penggunaan anda, anda boleh menaiktaraf pelan anda kepada FIRST Gold Supreme. Pada bayaran bulanan sebanyak RM 128, anda boleh menerima kuota 50GB Internet yang terbahagi kepada 25GB pada hari bekerja sementara 25GB untuk hari minggu. Lebih dari itu, anda turut menerima kuota tambahan 25GB untuk penggunaan Video Walla, membolehkan anda menonton video dan menstrim kandungan menarik.

FIRST Platinum Plus – 100GB Data Tersedia Hanya Pada Harga RM 188

Tidak banyak syarikat telekomunikasi yang menawarkan pelan pada harga sebegini. Pada langganan bulanan berharga RM 188, pengguna akan menerima 100GB kuota data. Pada kapasiti ini, kuota data yang dimiliki pengguna sangat banyak. Bahkan bagi sebarang penggunaan Video Walla, kuota data berasingan disediakan iaitu sebanyak 100GB. Menerusi tawaran ini, anda sudah pasti boleh menonton YouTube, iflix, Netflix dan pelbagai lagi dimana sahaja anda berada tanpa perlu risau akan had data.

Untuk kedua-dua tawaran terbaru ini, ia sekaligus menjumlahkan lima tawaran pelan pascabayar Celcom FIRST yang tersedia buat pelanggan. Kesemua pelan ini turut menerima perkhidmatan Yonder Music tanpa had, serta penggunaan aplikasi WhatsApp & WeChat yang tidak menggunakan sebarang kuota data. Pengguna juga boleh melakukan panggilan tanpa had ke semua rangkaian manakala bagi SMS, hanya pelanggan FIRST Platinum dan juga FIRST Platinum Plus yang menerimanya secara percuma. Bagi pelan yang lain, caj 20 sen per SMS dikenakan.

Untuk masa yang terhad, mereka yang mendaftar pelan pascabayar dalam pilihan FIRST Gold Plus, FIRST Gold Supreme, FIRST Platinum dan juga FIRST Platinum Plus, anda bakal menerima telefon percuma seperti yang tersenarai dibawah, selagi stok masih ada.

 1. Samsung Galaxy J2 Prime
 2. Samsung Galaxy J1
 3. Samsung Galaxy J3 Pro
 4. Samsung Galaxy J3
 5. Samsung Galaxy J5
 6. Samsung Galaxy J7 Pro
 7. Huawei Y6 II
 8. Huawei P10 Lite
 9. Huawei P10
 10. Vivo V5s
 11. Xiaomi Redmi Note 4
 12. Oppo A77
 13. Oppo A57
 14. iPhone 6 32gb

Penafian: Advertorial dari Celcom© 2023 Amanz Media Sdn Bhd