Pembina Komputer Dari Jepun Hadir Dengan Mod PC “Hologram” Hatsune Miku

Diterbitkan pada Okt 18, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Apabila bercakap tentang mod PC, selalunya kita akan melihat pengubahsuaian dari segi rangka luaran PC dan juga dari segi teknologi penyejukan yang akan digunakan di dalam komputer tersebut.

Seorang penggemar pengubahsuaian PC dari Jepun, N’s membina sebuah PC yang diubahsuai untuk menunjukkan idola maya Hatsune Miku yang seakan-akan menari di dalam rangka komputer tersebut, seakan-akan ia menggunakan teknologi hologram.

 

N’s mengubahsuai panel tepi komputer tersebut dengan menukarkan panel tersebut menjadi panel LCD, dan membuatkannya “lutsinar” dengan menggunakan teknik ilusi optikal dengan menggabungkan lakaran dalaman komputer tersebut dengan model 3D Hatsune Miku untuk membuatkan idola maya tersebut kelihatan seperti ia sedang betul-betul menari di dalam rangka komputer.

Apa yang lebih menarik disini ialah bagaimana Hatsune Miku dilihat menari selari dengan lagu yang sedang dimainkan bersama-sama dengan equalizer bunyi yang tertera di bahagian tepi rangka tersebut.

 

Komputer N’s kini sedang dipamerkan di pelbagai kedai PC di sekitar negara Jepun, dan jika anda berminat untuk melihat proses ubahsuai komputer tersebut, beliau ada berkicau mengenainya di Twitter.

komen


© Amanz / 2022 Kami