Cari @ Amanz

Di Malaysia syarikat telekomunikasi berlumba-lumba meningkatkan jumlah pelanggan dengan penawaran pakej baru setiap beberapa bulan. Ada yang mahal dan ada juga yang amat mampu milik. Pengguna pasti tertanya-tanya apakah perbezaan yang kepantasan perkhidmatan data di antara syarikat telekomunikasi.

OpenSignal telah mengeluarkan laporan kelajuan data di antara syarikat telekomunikasi Malaysia untuk bulan Oktober. Maxis merajai carta dengan kelajuan muat turun 4G, 3G, kadar masa pendam terendah 4G dan kadar masa pendam terendah 3G. Yes 4G bulan menerima anugerah di dalam kategori rangkaian 4G paling tersedia dan kelajuan muat turun keseluruhan terpantas.

Di spektrum yang bertentangan, U Mobile menawarkan perkhidmatan data yang paling perlahan di antara enam syarikat telekomunikasi tempatan. Kadar masa pendam paling tinggi 4G dan 3G kedua-duanya pula adalah milik Digi.

Laporan kelajuan syarikat telekomunikasi OpenSignal ini dihasilkan dari 1,075,460,959 data yang dikumpul dari 75.288 peranti. Bagi pembaca Amanz, adalah laporan ini selari dengan pengalaman anda menggunakan perkhidmatan data di Malaysia?

Sumber Rujukan OpenSignal melalui Lowyat.Net

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd