#HP

HP ZBook x2 Memfokuskan Golongan Kreatif Akan Ke Malaysia Pada Januari 2018

Diterbitkan pada Nov 9, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pada bulan lepas, HP telah memperkenalkan sebuah komputer berkuasa tinggi khusus untuk golongan kreatif, dinamakan HP ZBook x2. Kini, pada hari ini, HP Malaysia mengumumkan yang mana komputer ini akan hadir ke pasaran tempatan pada Januari 2018 kelak.

HP ZBook x2

HP ZBook x2 hadir dengan skrin sentuh 14-inci UHD dengan kadar pewarnaan 100% Adobe RGB, menggunakan cip Intel Core Gen-8, serta dilengkapi kad grafik NVIDIA Quadro M620, serta memori sehingga 32GB. Ia turut menawarkan pilihan storan sehingga 2TB SSD.

HP ZBook x2

Dengan penawaran spesifikasi tinggi ini, pengguna boleh melakukan pelbagai tugasan kreatif multimedia tanpa masalah – termasuk membuat penyuntingan video melalui Adobe Premier Pro, After Effect dan sebagainya.

Komputer ini menawarkan rekaan papan kekunci boleh ditanggalkan, selain sebuah tongkat yang boleh mendirikan ia untuk digunakan sebagai komputer. Pengguna turut boleh melaraskannya untuk menggunakan ia sebagai sebuah panel lakaran digital.

HP menyertakan sebuah stylus menggunakan teknologi Wacom bersama dengan komputer ini, yang mana mampu menawarkan input tekanan 4096 titik, dan tidak memerlukan bateri untuk berfungsi.

Pengguna turut boleh menggunakan sebuah dok khusus untuk menghubungkan ZBook x2 ke sehingga dua monitor 4K untuk tujuan produktiviti tambahan.

Buat masa ini, harga jualan untuk HP ZBook x2 masih tidak diketahui lagi buat masa ini. Kita mungkin akan mendengar lanjut mengenainya dalam sebulan dua lagi.

komen


© Amanz / 2022 Kami