Cari @ Amanz

Musibah banjir melanda negeri Kedah dan Pulau Pinang minggu lalu sehingga kini telah mengorbankan tujuh orang individu. Bagi yang terselamat, proses pembersihan pula terpaksa dilalui. Kerosakan terhadap harta benda pastinya menelan belanja puluhan ribu ringgit. Samsung cuba mengurangkan beban ini dengan menawarkan perkhidmatan baik pulih secara percuma kepada pelanggan yang menjadi mangsa banjir di dua negeri yang disebutkan tadi.

SamsungDua jenis perkhidmatan ditawarkan dari 8 November sehingga 31 Disember 2017. Untuk barang yang mudah dibawa seperti telefon pintar, TV bawah 29″, ketuhar gelombang mikro dan sistem audio, pelanggan boleh menghantarnya terus ke pusat baik pulih Samsung di Pulau Pinang atau Kedah. Bagi barangan besar seperti mesin basuh, peti sejuk, pendingin hawa dan TV melebihi 32″ pelanggan perlu melakukan panggilan telefon terlebih dahulu sebelum juruteknik Samsung datang untuk melakukan pemeriksaan.

Samsung menyedari program ini akan dihujani ribuan produk perlu diperbaiki seterusnya masa yang diambil untuk membaikpulih adalah dijangka lebih lama dari biasa. Baik pulih percuma juga bergantung kepada kewujudan alat tukar ganti.

Pada waktu yang sama tawaran hanya diberikan kepada penduduk di Pulau Tikus, Bayan Lepas, George Town, Batu Ferringhi, Sungai Puyu, Balik Pulau, Bukit Mertajam, Butterworth, Juru dan Kampung Masjid sahaja setakat ini. Senarai akan dikemaskini mengikut maklumat dari pihak berwajib. Untuk maklumat lebih lanjut sila ke pautan di bawah.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd