Machines Memulakan Program Gantian Semula Bateri Untuk iPhone 6 Dan Terkini Pada Harga RM129

Diterbitkan pada Jan 3, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Machines, salah satu pengedar rasmi Apple di Malaysia kini nampaknya telah memulakan program gantian semula bateri untuk iPhone 6 dan yang terkini pada harga RM129.

Bagi pengguna iPhone, mungkin anda sedia maklum akan mengenai kemaskini iOS baru yang memperlahankan peranti anda. Apple mengatakan langkah ini diambil untuk mengelak peranti terpadam secara automatik disebabkan keperluaan tenaga bateri tinggi yang tidak dapat ditampung oleh bateri lama.

Namun, pengguna boleh mengatasinya dengan menggantikan bateri lama kepada bateri baru dan menikmati prestasi iPhone seperti biasa.

Sejak daripadanya, ramai pengguna telah menyatakan ketidak-puas hatian kerana Apple tidak berterus terang, dan ada yang memfailkan saman ke atas Apple. Bagi mengatasinya, Apple telah mula menawarkan diskaun ke atas gantian kembali bateri lama iPhone kepada yang baru.

Machines iPhone

Bagi anda yang menggunakan iPhone SE, iPhone 6 dan terkini, anda boleh menikmati program gantian semula bateri ini – dimana anda boleh mendapatkan gantian bateri pada harga RM129 berbanding RM399 sebelum ini (termasuk GST).

Seperti biasa, sekiranya anda ingin menghantar peranti anda ke gantian semula bateri ini, anda digalakkan membuat salinan pendua data pada peranti anda, dan menghubungi pihak Machines untuk mengetahui lanjut mengenai prosesnya.


Dikemaskini 12:40 : Machines mengubah harga daripada RM137 kepada RM129.

komen


© Amanz / 2022 Kami