Grab Menggunakan Teknologi Red Hat Untuk Memenuhi Permintaan Pengguna Di Asia Tenggara

Diterbitkan pada Jan 29, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Grab, syarikat aplikasi perkhidmatan perkongsian kenderaan kini boleh dikatakan salah sebuah syarikat yang berkembang paling pesat dalam masa terdekat ini di rantau Asia Tenggara.

Para pemandu Grab kini dikatakan membuat 3.5 juta perjalanan setiap hari, dan sistem terdahulu mereka sukar untuk memenuhi kehendak dan keperluan pengguna-pengguna sekarang. Dalam pada itu, Grab juga sering hadir dengan ciri-ciri baru yang boleh membuatkan mesin-mesin pelayan mereka menghadapi masalah downtime.

Untuk mengatasi masalah ini, Grab kini bekerjasama bersama-sama dengan Red Hat melalui sistem Red Hat Ansible Tower, sebuah enjin automasi sistem IT yang membantu Grab mengurangkan masalah downtime sebanyak 40 peratus dan meningkatkan waktu agregat uptime sehingga 99.99 peratus.

Ini cukup penting untuk Grab, kerana sistem aplikasi mereka telah berkembang sebanyak 300 kali sepanjang tiga tahun yang lalu bersama-sama dengan pengembangan penggunaan aplikasi tersebut di pelbagai bandar di rantau Asia Tenggara.

Grab dikatakan bakal berkembang lagi sebanyak 300 peratus di tahun-tahun yang akan datang, dan dengan sistem enjin automasi IT Red Hat Ansible Tower ini, ianya diharap mereka boleh terus berkembang tanpa perlu risau mengenai sebarang masalah teknikal mengenai mesin-mesin pelayan mereka.

komen


© Amanz / 2022 Kami