LinkedIn Berkongsi Kata Kunci Popular Yang Digunakan Pengguna Malaysia Pada Profil Mereka

Diterbitkan pada Feb 5, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

LinkedIn, laman yang popular dikalangan pekerja dan para profesional, kini telah mengeluarkan senarai kata kunci popular atau Buzzword yang digunakan pengguna tempatan dalam penerangan profil mereka di LinkedIn. LinkedIn mengumpulkan data ini sepanjang 2017 – sekaligus secara tidak langsung memperlihatkan trend pekerja tempatan berbanding negara lain.

Menurut data yang dikeluarkan, ramai penguna menggunakan kata kunci seperti “Experienced” dan “Skilled” pada 2017 yang lepas – sekaligus memperlihatkan pengguna tempatan lebih memfokuskan kepada pengalaman kerja dan skill mereka dalam paparan profil – berbanding beberapa kelebihan yang lain.

Pihak LinkedIn sendiri menekankan yang mana perkongsian pengalaman kerja dan skill akan membuatkan majikan lain untuk lebih mudah mengenali dan mengecam anda – sekaligus membuatkan kadar anda menerima tawaran kerja baru lebih tinggi berbanding kebiasaan.

Seperti biasa, pihak LinkedIn turut mengalakkan pengguna tempatan untuk berinteraksi dengan yang lain – sekaligus membuatkan anda lebih dikenali dalam komuniti.

Berikut merupakan kata kunci popular dikalangan pengguna tempatan sepanjang 2017 lepas:

  1. Experienced
  2. Skilled
  3. Specialize
  4. Passionate
  5. Leadership
  6. Responsible
  7. Motivated
  8. Expert
  9. Creative
  10. Excellent

komen


© Amanz / 2022 Kami