ASUS Bakal Memperkenalkan Papan Kekunci STRIX Flare Dengan Sokongan Penyalaan RGB

Diterbitkan pada Feb 14, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Papan kekunci mekanikal dengan sokongan RGB sudahpun tepu di pasaran dunia. Walaupun begitu, ASUS, jenama yang cukup terkenal dengan peranti elektroniknya kini dikatakan bakal hadir dengan papan kekunci baru dibawah nama STRIX tidak lama lagi.

Papan kekunci ini dinamakan ASUS STRIX Flare, dan ia sebuah papan kekunci mekanikal yang dibina khusus untuk memaksimakan penggunaan RGB. Ia menggunakan siri suis Cherry MX RGB, termasuklah RGB Silver, Silent RGB Red, Silent RGB Black and Silent RGB Nature White.

Boleh dikatakan hampir setiap bahagian papan kekunci ini hadir dengan penyalaan RGB, termasuklah bahagian kekunci dan juga bahagian kiri dan kanan bawah papan kekunci ini yang akan memancarkan lampu ke bahagian permukaan meja.

Dalam pada itu, sebuah diffuser berwarna putih juga hadir di bahagian bawah kekunci untuk memastikan bahawa lampu-lampu RGB lebih rata nyalaannya.

Papan kekunci ASUS STRIX Flare ini dikatakan akan hadir di pasaran dunia tidak lama lagi, dan menurut ASUS Malaysia, ia juga akan masuk ke pasaran Malaysia tidak lama selepas pelancaran rasminya.

komen


© Amanz / 2022 Kami