Cari @ Amanz

Asus hari ini secara rasminya telah memperkenalkan keluarga telefon pintar Zenfone 5 secara rasminya. Menjadi fokus utama pada siri berkenaan adalah telefon pintar Zenfone 5Z yang hadir dengan spesifikasi tinggi.

Asus Zenfone 5Z hadir dengan skrin 6.2-inci, serta membawakan rekaan skrin takuk pada bahagian atas, dan menawarkan resolusi 2246×1080 pixel. Ia turut hadir dilengkapi cip Snapdragon 845, memori sehingga 8GB RAM, dan ruangan storan sehingga 256GB UFS 2.1.

Untuk rakaman gambar, Asus Zenfone 5Z hadir dengan dwi-kamera belakang 12-megapixel F/1.8 serta gabungan sensor 8-megapixel F/2.2 dengan lensa rakaman luas.

Asus Zenfone 5Z turut hadir menggunakan kamera 8-megapixel pada bahagian hadapan.

Asus dilihat memfokuskan kepada sokongan rakaman gambar pada telefon pintar ini, dimana ia dilengkapi sokongan kecerdasan buatan dalam memastikan mod rakaman yang tepat ketika anda merakam gambar.

Asus Zenfone 5z

Peranti ini hadir dengan sokongan dwi-SIM 4G, serta bateri berkapasiti 3300mAh. Asus turut menyertakan sokongan pengimbas cap jari dan nyah-kunci berasaskan wajah pada peranti ini. Ia hadir dengan Asus ZenUI 5.0 berasaskan Android 8.0 – selain dijanjikan kemaskini Android P.

Harga jualan dan tarikh ia akan memasuki pasaran tempatan masih tidak diketahui lagi.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd