Pemproses Snapdragon 670 Bakal Dijenamakan Semula Kepada Snapdragon 710 Dan Xiaomi Pengeluar Pertama Yang Akan Menggunakannya

Diterbitkan pada Apr 12, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Beberapa bulan lepas, spesifikasi cip Snapdragon 670 telah diperlihatkan dan ia mempunyai spesifikasi yang hampir sama dengan Snapdragon 845. Akan tetapi, prestasi Snapdragon 670 adalah sedikit lebih rendah.

Menurut laporan XDA Forum,  cip Snapdragon 670 ini bakal  dijenamakan semula kepada Snapdragon 710. Ini menjadikan cip Snapdragon 710 adalah cip pertama dalam keluarga Snapdragon 7xx. Selain itu, dua peranti Xiaomi dengan kod nama Sirius dan Comet telah tersenarai sebagai peranti pertama yang menggunakan cip Snapdragon 710 ini.

Antara ciri pada dua peranti Xiaomi ini adalah ia bakal menggunakan skrin OLED dengan sokongan mod AOD (Always On Display), sistem operasi Android Oreo 8.1, sokongan dwi-sim dan juga sokongan pemancar infra merah.

Maklimat terperinci mengenai Snapdragon 710 dan dua peranti Xiaomi ini belum lagi diketahui. Sama-sama kita nantikan maklumat lanjut apabila pihak Qualcomm dan Xiaomi mengumumkannya secara rasmi.

komen


© Amanz / 2022 Kami