Oppo F7 Dilancarkan Secara Rasmi – Dilengkapi Kamera Swafoto 25MP, Skrin Bertakuk, Harga Bermula RM1399

Diterbitkan pada Apr 19, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Oppo Malaysia hari ini telah melancarkan telefon pintar terbaru mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Oppo F7. Seperti siri-F sebelum-sebelum ini, melalui Oppo F7, pihak Oppo meneruskan fokus terhadap ciri swafoto padanya.

Oppo F7 hadir dengan kamera hadapan 25-megapixel yang turut menyertakan sokongan rakaman HDR melaluinya. Untuk tujuan ini, pihak Oppo menggunakan sensor daripada Sony, selain turut menyertakan ciri tambahan berasaskan kecerdasan buatan untuk menjadikan rakaman swafoto anda lebih baik.

Oppo turut mengatakan mereka telah hadir dengan algoritma khusus yang membolehkan pengecaman pelbagai titik utama pada wajah, sekaligus menjadikan hasil rakaman lebih baik. Selain sokongan mencantikkan wajah perseorangan, melalui Oppo F7, ia turut hadir dengan ciri mencantikkan wajah berkumpulan – dan turut mengenal pasti wajah pengguna lelaki atau perempuan sebelum membuat proses mencantikkan wajah berasaskan jantina.

Selain pada kamera hadapan, Oppo turut menyertakan ciri kecerdasan buatan mereka pada kamera belakang untuk membolehkan pengenal-pastian sekitar 16 objek / persekitaran – sekaligus mengoptimasikan mod rakaman khusus untuknya.

Oppo F7 menggunakan skrin 6.23-inci beresolusi 2280×1080 pixel dengan nisbah skrin 19:9, selain turut menyertakan rekaan bertakuk pada bahagian hadapan. Ia menggunakan cip pemprosesan MediaTek Helio P60, memori 4GB RAM dan storan 64GB. Ia menggunakan kamera belakang 16-megapixel, selain melengkapkan telefon pintar ini dengan bateri berkapasiti 3400mAh. Oppo menyertakan tiga slot pada telefon pintar ini – iaitu dwi-slot untuk SIM, dan satu slot untuk mikro-SD.

Menjana telefon pintar ini juga adalah Color OS 5.0 yang berasaskan kepada Android 8.1 Oreo. Antaramuka pada Color OS diberikan nafas baru melalui versi baru ini, selain memberikan sekuriti tambahan melalui penggunaan folder khusus, selain kawalan akses aplikasi pihak ketiga dengan lebih mudah. Oppo F7 turut menyertakan sokongan nyah-kunci berasaskan wajah pada telefon pintar ini.

Bagi anda yang berminat, boleh mendapatkan Oppo F7 pada harga RM1399. Harga jualan untuk model 6GB RAM masih tidak diumumkan lagi buat masa ini.

Oppo F7

komen


© Amanz / 2022 Kami