Apple Terpaksa Terus Menggunakan Skrin OLED Samsung Kerana LG Tidak Mampu Memenuhi Permintaan

Diterbitkan pada Apr 21, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Kos skrin OLED yang mahal adalah sebab mengapa iPhone X dijual pada harga yang tidak mampu milik. Apple terpaksa membeli panel dari Samsung kerana mereka adalah pengeluar skrin OLED yang terbaik dan terbesar di dunia. Bagi mengurangkan pergantungan kepada pesaing terdekat mereka, Apple cuba mendapatkan skrin OLED dari LG. Tetapi nampaknya untuk tahun ini mereka masih perlu bergantung kepada Samsung.

Menurut laporan Wall Street Journal, LG menghadapi masalah menghasilkan skrin OLED untuk Apple. Masalah-masalah pengilangan ini membuatkan mereka gagal memenuhi permintaan dari Apple. Mereka juga dikatakan perlu menghasilkan prototaip skrin sebanyak tiga kali yang tidak pernah berlaku kepada pengeluar komponen yang lain. Ini memaksa Apple untuk terus mendapatkan bantuan dari Samsung.

Oleh sebab ini harga iPhone X tahun ini dipercayai akan kekal seperti tahun lalu. Bagi mereka yang masih inginkan peranti bertakuk dengan kamera Face ID, iPhone dengan skrin LCD 6.1″ akan dilancarkan pada harga yang lebih mampu milik sekitar RM 2200 sebuah tahun ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami