Negara Terapung Floating Island Project Bakal Menggunakan Kriptowang Varyon Sebagai Mata Wang Rasmi

Diterbitkan pada Mei 21, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Floating Island Project ialah projek yang dibangunkan oleh Blue Frontiers dengan visi untuk membina negara terapung pertama dunia. Negara Seasteading ini membebaskan warganegaranya dari pelbagai halangan yang wujud pada negara sedia ada. Idea pembinaan negara terapung ini sudah wujud sejak 2008 dan antara pengasas Blue Frontiers ialah hartawan Peter Thiel yang merupakan pengasas PayPal.

Floating Island Project  telah mengumumkan mereka akan menggunakan kriptowang Varyon (VAR) sebagai mata wang rasmi mereka apabila memulakan operasi pada tahun 2022. Lokasi pertama Floating Island Project ialah di atas Lautan Pasifik berhampiran Kepulauan Tahiti  dengan kos pembinaan sekitar $50 juta.

Mereka berharap dengan penawaran kriptowang ini, mereka berharap dapat menjana wang yang cukup untuk meneruskan projek yang bakal menjadi tempat tinggal 300 ahli perniagaan, sains dan pemikir yang bebas dari belenggu birokrasi sedia ada.

Buat masa in 1 ETH mempunyai nilai yang sama dengan 14750 VAR. Jualan awal dibuka hari ini dengan jualan untuk orang awam dibuka pada bulan Jun.

komen


© Amanz / 2022 Kami