Grab Memperkenalkan Perkhidmatan Penghantaran Barangan Runcit GrabFresh – Bakal Diperluaskan Ke Malaysia

Diterbitkan pada July 10, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Di acara pengumuman besar-besaran Grab di Singapura hari ini, syarikat perkongsian kenderaan Grab hadir dengan beberapa berita baru bagi platform tersebut yang menggunakan teknologi API Grab Platform yang juga diumumkan hari ini.

Pengumuman tersebut ialah mengenai GrabFresh, sebuah aplikasi baru daripada Grab yang hadir sebagai perkhidmatan penghantaran barang-barang runcit menggunakan platform Grab sebagai cara untuk memesan dan menghantar barangan tersebut kepada pengguna.

Perkhidmatan GrabFresh ini ialah usahasama dengan sebuah lagi perkhidmatan penghantaran barangan runcit HappyFresh. GrabFresh akan menggabungkan sistem pembeli HappyFresh dan perkhidmatan penghantaran barangan GrabExpress untuk memastikan para pelanggan GrabFresh mendapatkan barangan runcit mereka pada hari yang sama.

GrabFresh juga akan menggunakan rangkaian pasar raya HappyFresh yang cukup besar, yang hadir dengan 50 pasar raya besar yang hadir dengan lebh 100,000 barang runcit yang boleh dibeli menggunakan aplikasi GrabFresh ini.

Buat masa ini, pihak Grab menyatakan bahawa perkhidmatan penghantaran barangan runcit GrabFresh ini akan hadir melalui ujian beta dahulu di Jakarta bermula bulan Julai 2018. Grab juga berkata bahawa perkhidmatan in idijangka akan hadir di Thailand dan Malaysia pada penghujung tahun 2018.

komen


© Amanz / 2022 Kami