Cari @ Amanz

Facebook hari ini mengumumkan secara rasminya pengenalan sebuah ciri baru yang membolehkan anda mengawal penggunaan masa anda pada aplikasi media sosial mereka, iaitu Facebook dan juga Instagram.

Sebanyak tiga fungsi hadir melalui tab “You Activity” dan “Your Time on Facebook” ini, dimana pengguna boleh melihat kepada laman pemuka yang menunjukkan masa penggunaan anda pada laman sosial berkaitan sepanjang minggu, selain turut menetapkan peringatan apabila anda mencapai masa penggunaan yang dihadkan anda, dan turut mengehadkan notifikasi daripada aplikasi berkenaan.

Facebook Instagram Masa

Ciri baru ini sedang diperkenalkan secara berperingkat kepada pengguna Facebook dan Instagram. Facebook berharap agar pengguna akan menggunakan masa mereka dengan lebih berkualiti hasil pengenalan ciri baru ini.

Selain Facebook dan Instagram, sebelum ini Google dan Apple turut telah mengumumkan pengenalan ciri lebih kurang sama yang diintegrasikan terus ke Android dan iOS. Malah, Google turut telah memperkenalkan sokongan sama pada YouTube sebelum ini.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd