Blackberry Evolve Dan Evolve X Dilancarkan – Hadir Dengan Bateri 4000mAh, Skrin Sentuh Penuh Dan Sokongan Pengecasan Nirwayar

Diterbitkan pada Ogos 3, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Akhirnya, setelah sekian lama menanti – peranti terbaru BlackBerry dalam siri Evolve dilancarkan. Evolve dan Evolve X adalah dua peranti kelas pertengahan dengan skrin sentuh penuh tanpa sebarang papan kekunci fizikal seperti BlackBerry Key2.

BlackBerry Evolve X dijana dengan Snapdragon 660, memori 6GB RAM, 64GB storan, kamera utama dwi-lensa 12+13 Megapixel lensa RGB dan telefoto dan kamera swafoto 16-Megapixel.

BlackBerry Evolve pula, dijana dengan Snapdragon 450, memori 4GB RAM, 64GB storan, kamera utama dwi-lensa 13+13 Megapixel lensa RGB dan monokrom serta kamera swafoto 16-Megapixel.

Kedua-dua peranti BlackBerry siri Evolve ini menggunakan panel skrin yang sama iaitu, 5.99-inci FHD+ LTPS LCD dengan perlindungan Gorilla Glass 5. Bateri pula adalah 4000mAh dengan sokongan pengecasan pantas QC3.0 melalui port USB-C. Lebih menarik, kedua-dua model ini menyokong pengecasan nirwayar.

Seperti peranti BlackBerry lain, kedua-dua Evolve ini menjalankan Android 8.1 Oreo dengan sistem sekuriti DTEK. Selain daripada pengimbas cap jari yang berada di belakang – ia turut menyokong nyahkunci berasaskan wajah melalui kamera swafoto.

Lebih mengejutkan, kedua-dua siri Evolve ini ditawarkan pada harga premium – Evolve X pada ₹34,990 (~RM2072) dan Evolve pada ₹24,990 (~RM1484).

Di sebabkan BlackBerry siri Evolve ini dilancarkan oleh Optiemus – iaitu syarikat telekomunikasi di India, buat masa ini peranti ini adalah eksklusif untuk pasaran di sana dan belum ada maklumat jika ia akan dilancarkan secara global.

komen


© Amanz / 2022 Kami