Naik-Taraf Unifi Turbo Mula Diperkenalkan – Menawarkan Internet Pada Kelajuan Sehingga 800Mbps

Diterbitkan pada Ogos 14, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Telekom Malaysia sebelum ini telah menjanjikan naik-taraf kelajuan internet mencapai berkali ganda kepada pengguna sedia ada Unifi. Hari ini, ia dilihat penyedia perkhidmatan telekomunikasi berkenaan telah mula memperkenalkan naik-taraf kelajuan internet ini kepada para pengguna mereka secara berperingkat.

Melalui penaik-tarafan yang dinamakan Unifi Turbo ini, ia menawarkan peningkatan kelajuan sehingga 800Mbps. Berikut merupakan apa yang dijanjikan oleh Telekom Malaysia untuk pengguna Unifi sedia ada:

  • 20Mbps dan kebawah –> 100Mbps
  • 30Mbps –> 300Mbps
  • 50Mbps –> 500Mbps
  • 100Mbps –> 800Mbps

Unifi Turbo

Pengguna ditawarkan naik-taraf mengikut lokasi pengguna, dan buat masa ini, akaun yang dinaik-taraf mungkin adalah terhad dan tidak begitu ramai yang menerimanya. Daripada beberapa info awal yang kami dengar, ia dilihat pengguna sekitar beberapa kawasan utama Lembah Klang telah mula menerima naik-taraf ini.

Telekom Malaysia sendiri sebelum ini telah mengatakan mereka akan memperkenalkan naik-taraf ini secara berperingkat kepada pengguna mereka. Pengguna yang akan menerima naik-taraf akan menerima notifikasi melalui emel dan juga SMS.

Bagi anda, adakah anda telah menerima naik-taraf ke Unifi Turbo ini?

Terima kasih Fathi dan Muhd untuk tips.

komen


© Amanz / 2022 Kami