Facebook Memperluaskan Perkhidmatan Penstriman Video Mereka Ke Seluruh Dunia – Facebook Watch

Diterbitkan pada Ogos 29, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Facebook pada tahun lepas telah melancarkan Facebook Watch, iaitu salah satu platform yang menghimpunkan pelbagai kandungan video bersiri, dan diterbitkan pada Watch. Kini, selepas beroperasi di Amerika Syarikat sahaja, gergasi perkhidmatan sosial berkenaan mengumumkan perluasan perkhidmatan berkenaan ke peringkat global.

Dengan Facebook Watch ini, ia memberikan halaman setempat kepada semua pengguna untuk menemui pelbagai video dengan mudah. Pengguna juga turut boleh mengikuti koleksi video daripada Pages yang diikuti, selain beberapa video daripada penerbit kandungan yang diminati anda.

Facebook Watch

Selain memudahkan pengguna mengikuti video pada Facebook Watch, ia pada masa yang sama juga turut menawarkan kemudahan untuk penerbit kandungan menjana pendapatan melaluinya. Facebook mengatakan mereka akan menawarkan program pengiklanan mereka kepada lebih ramai penerbit – sekaligus memudahkan mereka menjana pendapatan melalui video yang dikongsikan.

Untuk mengakses Watch, anda boleh lakukannya melalui web Facebook – atau menggunakan sebarang aplikasi mudah-alih atau aplikasi pada televisyen pintar.

komen


© Amanz / 2022 Kami