Schneider Memfokuskan Dalam Menginovasi Teknologi Pengurusan Tenaga Pada Rantau Asia

Diterbitkan pada Sep 23, 2018. oleh .

Bersempena sidang Digital – Innovation Summit Singapore 2018, Schneider telah tampil dengan kepelbagaian perkembangan teknologi. Schneider Electric sendiri, sebuah syarikat multi-nasional Perancis yang khusus dalam penyelesaian pengurusan dan automasi tenaga dilihat berupaya memberikan impak yang baik kepada komuniti, dengan melestarikan ekosistem yang sedia ada.

Menerusi sidang ini mereka mempamerkan perkembangan terkini EcoStruxure, yang membolehkan, peranti berhubung, kecerdasan buatan saling beroperasi antara seni bina dan platform. EcoStruxure dilihat bertindak untuk menyampaikan nilai yang dipertingkatkan di sekitar keselamatan, kebolehpercayaan, kecekapan, kemampanan, dan kreabiliti sambungan. EcoStruxure juga dapat memanfaatkan kemajuan dalam peranti berhubung, mobiliti, penderiaan, awan, analisis dan keselamatan siber untuk menyampaikan inovasi pada setiap peringkat. Bermula dengan produk berhubung, kawalan aplikasi, analitis perkhidmatan. EcoStruxure telah digunakan di 480,000 laman web, dengan sokongan 20,000 sistem intergretor dan pemaju, yang menghubungkan lebih daripada 1.6 juta aset di bawah pengurusan melalui 40 perkhidmatan digital.

Bersama Jean Pascal Tricoire – Ketua Pengawai Eksekutif, Schneider Electric pada sidang media di Pusat Konvensyen Expo, Marina Bay Sands Singapura telah memberikan penyataan bahawa Asia akan terus memainkan peranan penting dalam sektor digitalisasi. Hal ini kerana rantau ini mempunyai hampir 50 peratus daripada penduduk dunia.  Berdasarkan kajian yang dilakukan mereka menyasar menjelang tahun 2030 permintaan terhadap teknologi pengurusan tenaga ini bakal menunjukkan peningkatan. Platform EcoStruxture ini terbahagi kepada beberapa bahagian seperti Power, Machine, Plant dan Building.

EcoStruxture Power – adalah platform dan rekaan peranti berhubung Schneider Electric untuk pengedaran elektrik. Ia mengukuhkan keupayaan pengurusan kuasa secara mendadak untuk meningkatkan kecekapan dan kebolehpercayaan operasi. Aplikasi pengguna baru seperti (EcoStruxure Power Advisor), perisian pengurusan kawalan sampingan (EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 dan Power Scada Operation 9.0), dan produk yang berkaitan (Powerlogic ION9000 Meter dan Relergy P3 Relay Protection) akan diumumkan kelak.

EcoSturxture Buildings – platform pintar, kolaboratif dan seni bina yang direka bentuk untuk bangunan memberikan kecekapan bangunan maksimum dan keselesaan orang ramai serta produktiviti. Bangunan EcoStruxure akan mendapat manfaat daripada aplikasi pengguna baru (Penasihat Bangunan EcoStruxure), aplikasi kawalan sampingan baru (Ecostruxure Building Operation 2.0), serta produk sensor yang berkaitan baru (SmartX IP Controller MPx dan Sensor Bilik SmartX).

EcoSturxture Plant & Machine – Melalui teknologi peranti berhubung yang dimiliki, ia merangkumi perisian bersepadu untuk pembuatan pintar dan dapat memberikan peluang perniagaan baru untuk tumbuhan dan pembina mesin kepada pemaju – meningkatkan keuntungan (EcoStruxure Triconex) dan produktiviti (Penasihat Mesin EcoStruxure).

Sehubungan itu, melalui platform digitalisasi seperti EcoStruxture ini dapat dijadikan sebagai salah satu produk kognitif baharu bagi membantu pengguna dalam pengurusan tenaga.

komen


© Amanz / 2023 Kami