Carian
Microsoft Mengatakan Telah Mengatasi Masalah Fail Terpadam Pada Kemaskini Windows 10
October 10, 2018 Aman

Microsoft hari ini mengatakan mereka telah mengatasi masalah yang hadir pada Windows 10 October 2018 Update baru-baru ini, dimana selepas kemaskini, pengguna mendapati sejumlah dokumen mereka hilang. Microsoft mengatakan mereka telah mengatasinya dan kini sedang menguji kemaskini Windows 10 October 2018 Update yang baru bersama pengguna dibawah program Windows Insiders.

Microsoft mengatakan masalah fail terpadam ini dihadapi pengguna yang mengaktifkan sokongan Known Folder Redirection – dimana ia digunakan untuk mengubah kedudukan folder seperti Desktop, Documents, Pictures dan sebagainya.

Sebelum ini, beberapa pengguna melaporkan dokumen mereka pada beberapa folder hilang dan terpadam selepas kemaskini. Microsoft mengatakan pengguna yang terkesan dengannya adalah sangat-sangat kecil.

Dengan pengumuman ini juga, Microsoft mengatakan mereka akan mengambil maklumbalas pengguna Windows Insiders dengan lebih berat berbanding sebelum ini.

Lanjutan daripada ujian kemaskini baru untuk pengguna Windows Insiders, kita mungkin melihat kemaskini Windows 10 October 2018 Update ini ditawarkan kepada pengguna umum dalam masa terdekat ini.

Komen