Cari @ Amanz

Di acara ASUS Incredible Intelligence yang berlangsung di Kuala Lumpur, mereka telah memperkenalkan router WiFi terbaru mereka yang menggunakan piawaian WiFi terbaru 802.11ax (WiFi 6) yang dinamakan ASUS RT-AX88U.

Router WiFi ini hadir dengan sokongan untuk piawaian sambungan WiFi terbaru 802.11ax yang menjanjikan sambungan rangkaian sepantas 6000Mbps, dan hadir dengan ciri-ciri seperti orthogonal frequency-division multiple access (OFDMA) dan multiple user multiple-input and multiple-output (MU-MIMO) yang memastikan kesemua peranti di rumah anda dapat bersambung ke internet secara serentak.

Bagi mereka yang masih lebih gemar menggunakan sambungan kabel, router RT-AX88U ini turut hadir dengan lapan palam LAN yang hadir dengan sokongan Gigabit Ethernet untuk sambungan rangkaian yang pantas.

Jika anda risau mengenai keselamatan router anda, ia juga hadir dengan ciri AIProtection Pro yang akan membantu mengekang serangan godaman, dan memastikan router anda sentiasa dikemaskini dengan perisian terbaru.

Buat masa ini, ASUS masih belum mengumumkan lagi bilakah router ini akan memasuki pasaran tempatan.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd