Cari @ Amanz

Bagaimana Menggunakan WhatsApp Stickers?

Oleh Aman

Link Copied!

WhatsApp Messenger merupakan salah satu aplikasi permesejan popular yang digunakan lebih sebilion pengguna seluruh dunia. Perkhidmatan ini juga popular di Malaysia, dimana ia turut hadir dengan sejumlah ciri-ciri menarik bersama dengannya. Salah satu ciri baru yang ditambah pada aplikasi berkenaan baru-baru ini adalah sokongan WhatsApp Stickers.

Pada tutorial kali ini, kami berkongsi kaedah ringkas berkenaan bagaimana menggunakan WhatsApp Stickers pada Android dan iOS. Untuk makluman, ciri ini diperkenalkan secara berperingkat, dimana anda miungkin telah menerimanya – atau mungkin menerimanya dalam masa beberapa minggu lagi.

WhatsApp Stickers di Android

Untuk menggunakan WhatsApp Stickers di Android, pengguna hanya perlu tap pada ikon “Emoji”, dan seterusnya memilih ikon “Stickers”

WhatsApp Android

WhatsApp Android

Melaluinya, anda boleh memilih “Stickers” yang ingin dihantar kepada rakan-rakan. Anda juga turut boleh memuat-turun “Stickers” baru dengan tap pada ikon “+” yang terletak pada penjuru kanan atas pada tetingkap berkenaan.

WhatsApp Stickers di iPhone

Untuk menggunakan WhatsApp Stickers pada iPhone adalah lebih mudah. Sekiranya ciri ini telah diaktifkan untuk akaun anda, anda akan melihat ikon Stickers pada kotak menaip mesej anda.

WhatsApp Stickers

Anda boleh tap pada ikon berkenaan, dan menghantar Stickers dengan mudah kepada kenalan anda.

Selain itu, untuk menambah “Stickers” baru, anda boleh tap pada ikon “+” yang terletak pada penjuru kanan, dan memuat-turun serta menambah koleksi “Stickers” anda.

WhatsApp Stickers


Bagi anda yang menggunakan WhatsApp Messenger, mungkin boleh mengemaskini aplikasi anda hari ini, dan menggunakan sokongan WhatsApp Stickers. Anda juga turut boleh memuat-turun pelbagai Stickers baru dan menggunakannya dalam mengekspresi mesej anda.


Komen ()