Petronas Hadir Dengan Aplikasi Setel – Memudahkan Anda Membeli Petrol Melalui Transaksi Nirtunai Di Telefon Tanpa Ke Kaunter

Diterbitkan pada Nov 12, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Arena transaksi nirtunai semakin popular akhir-akhir ini. Terkini, Petronas dilihat turut menyertainya melalui pengenalan sebuah aplikasi baru yang dinamakan sebagai Setel.

Setel ditawarkan untuk Android, dan masih dilabelkan sebagai versi ujian buat masa ini. Melaluinya, ia ingin memudahkan pengguna melakukan transaksi untuk pembelian petrol di stesyen mintak Petronas.

Petronas Setel

Petronas Setel

Menggunakan Setel, pengguna akan diperlukan memautkan kad kredit/debit dan juga kad Mesra ke aplikasi berkenaan terlebih dahulu. Selepas itu, pengguna boleh menggunakan aplikasi berkenaan untuk membuat petrol di beberapa stesen dengan mudah tanpa perlu ke kaunter.

Anda hanya perlu membuka aplikasi, memilih nombor pam, dan memasukkan amaun pembelian petrol berkenaan.

Seterusnya pengguna boleh membuat pengisian minyak, selain turut memantau dan menyimpan resit terus pada aplikasi berkenaan.

Buat masa ini, Setel boleh digunakan di sejumlah stesyen mintak Petronas, termasuk di Petronas Jalan Kolam Air Lama, Petronas Sri Hartamas, Petronas Penchala Link, Petronas Sungai Penchala, Petronas TTDI, Petronas Sprint Highway, Petronas Putra Bestari, Petronas Kg. Melayu Subang, Petronas Mutiara Damansara, Petronas Damansara Jaya 1, Petronas Sri Damansara, Petronas Desa Mentari, dan juga Petronas Ara Damansara.

Petronas Setel

Bagi anda yang berminat, boleh memuat-turun dan menggunakan aplikasi Setel ini di peranti Android hari ini. Versi untuk iPhone dijangka akan hadir tidak lama lagi.

Muat-Turun Setel untuk Android
Layari : Setel

komen


© Amanz / 2022 Kami