Luno – Salah Satu Syarikat Kriptowang Popular, Akan Membuat Pelaburan Lebih RM25 Juta Ke Ekonomi Malaysia

Diterbitkan pada Nov 13, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Luno merupakan salah satu syarikat kriptowang terkemuka dan digunakan ramai pengguna tempatan dalam membuat pertukaran kriptowang dan sebagainya. Terkini, selari dengan pengumuman kerajaan melalui Belanjawan 2019 untuk hadir dengan rangka kerja pemantauan jual-beli kriptowang pada 2019, pihak Luno dilihat menyambut baik langkah kerajaan berkenaan.

Luno

Langkah kerajaan ini memperlihatkan arena mata wang digital dan kriptowang akan menerima perhatian dan mungkin boleh beroperasi secara sah di Malaysia dibawah undang-undang baru.

Selari dengannya, kini Luno mengumumkan yang mana mereka merancang untuk membuka hab di Kuala Lumpur menjelang suku pertama 2019 kelak.

Hab berkenaan dijangka akan terus memperkembangkan tenaga kerja dalam arena kriptowang, selain turut mendidik dan membantu kerajaan dalam arena kriptowang dan rantaian-blok. Luno mengatakan mereka akan membuat suntikan pelaburan sekitar RM25 juta ke ekonomi Malaysia.

Dengan perkembangan sihat arena rantaian blok dan kriptowang ini, sama-sama kita nantikan perkembangan positif dalam arena kewangan tempatan – selain membuka kepada peluang ekonomi yang serba baru.

komen


© Amanz / 2022 Kami