Cari @ Amanz

Instagram Kini Memberi Notifikasi Apabila Mengesan Penggunaan Perkhidmatan Pengikut Dan Likes Palsu

Link Copied!

Kerjaya dunia moden yang tidak wujud sedekad yang lalu ialah pengaruh media sosial. Ramai merasakan kerjaya ini adalah yang terbaik kerana dapat menerima produk secara percuma dengan hanya mengumpul jumlah pengikut yang tinggi. Akibatnya ramai pengguna Instagram yang sanggup menggunakan perkhidmatan menambah pengikut dan Likes palsu. Zaman berbohong tentang kepopularan peribadiĀ  bakal berakhir dengan pengumuman Instagram pagi ini.

Instagram menyedari penggunaan perkhidmatan mendapatkan pengikut dan Like yang semakin meningkat pada platform mereka. Bagi memastikan platform ini bebas dari interaksi palsu, sistem pembelajaran mesin telah digunakan untuk mengesan aktiviti palsu ini. Sekiranya ia mengesan penggunaan perkhidmatan palsu ini, notifikasi akan diberikan kepada pemegang akaun. Mereka disarankan untuk menukar kata laluan kerana ia biasanya dikongsi dengan perkhidmatan pemalsuan pengikut yang mendedahkan mereka kepada masalah sekuriti.

Kesemua akaun pengikut palsu serta Likes yang diterima kemudian akan dibuang. Pengguna yang berdegil menggunakan perkhidmatan pemalsuan ini mungkin akan “menerima kesan ke atas akaun mereka”. Apakah kesan yang dimaksudkan tidak pula diterangkan oleh Instagram.


Komen ()