Carian
AWS Toolkits Kini Tersedia Untuk IDE PyCharm – Developer Preview Untuk IntelliJ & Visual Studio Code
November 30, 2018 Ikhwan Nazri

Menjadi kegemaran para pembangun untuk menggunakan perisian pilihan mereka bagi melakukan pengaturcaraan. Integrated Development Environments atau lebih dikenali sebagai IDE merupakan perisian yang memudahkan kerja pembangun dan kini AWS melancarkan AWS Toolkits untuk beberapa IDE yang popular.

Jika pada tahun lalu di acara AWS re:Invent 2017 telahpun memperkenalkan AWS Cloud 9, tahun ini IDE yang boleh menggunakan AWS Toolkit adalah PyCharm. Jika anda kerap mengaturcara sesuatu perkara dalam bahasa pengaturcaraan Python, IDE PyCharm anda boleh menghubungkan perkhidmatan AWS dengan mudah.

Ini termasuklah anda boleh mencuba kod anda pada Lambda, atau terus menerbitkan aplikasi anda kepada pelayan AWS yang mengikuti Availbility Zone yang anda mahu. Bagi mengaktifkannya, anda perlu menambah plugin pada IDE PyCharm anda, dan memulakan semula IDE tersebut.

Selain dari PyCharm, anda juga boleh mencuba AWS Toolkit untuk IntelliJ dan Visual Studio Code, dalam mod developer preview. Bagi memasangnya, anda perlu mendapatkannya dari Github.

Komen