LG Mengumumkan Soundbar Pintar Dengan Google Assistant Terbina

Diterbitkan pada Dis 28, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Tahun 2019 sudah hampir dan CES untuk 2019 akan hadir tidak lama lagi. LG dilihat seperti fokus untuk set hiburan di rumah kali ini , kerana tiada lagi ura-ura atau tirisan mengenai peranti LG yang seterusnya. Beberapa hari yang lepas, LG telah mengumumkan projektor CineBeam jarak lontaran pendek 4K 90-inci.

Hari ini, LG mengumumkan satu soundbar pintar pula. Soundbar pintar dari LG ini hadir dengan Google Assistant terbina. Dengan kerjasama bersama-sama Meridian Audio, LG hadir dengan tiga jenis soundbar berkualiti tinggi dan premium. Tiga soundbar tersebut adalah SL10YG, SL9YG, dan SL8YG. Ketiga-tiga soundbar ini menggunakan teknologi saluran audio baru yang menjadikan hasil bunyi itu lebih imersif. Kemudian, hasil bunyi tadi turut menaik taraf clarity vokal dan bunyi instrumen.

Dengan soundbar yang mempunyai Google Assistant terbina, ia turut akan berfungsi sebagai pembesar suara pintar untuk mengenalpasti muzik, mengawal rumah pintar dan banyak lagi. Butiran lanjut seperti spesifikasi penuh dan harga akan diketahui pada CES 2019 kelak.

komen


© Amanz / 2022 Kami