Netflix Mempunyai 227 Sub-Kategori Rahsia Yang Boleh Diakses Dengan Kod Tertentu

Diterbitkan pada Jan 15, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Netflix adalah perkhidmatan penstriman yang agak terkenal. Ia menawarkan ribuan kandungan dari segi drama, filem, dokumentari atau rancangan TV. Bagaimana seseorang pengguna ingin mengakses kandungan-kandungan ini mengikut kategori? Netflix sudah pun mengasingkan kandungan mereka mengikut 19 kategori utama.

Kategori ini adalah Aksi & Pengembaraan, Klasik, Komedi, Drama, Filem Seram, Filem Romantik, Sains & Fantasi, Filem Sukan, Thriller, Dokumentari, Rancangan TV, Rancangan TV Remaja, Filem kanak-kanak & keluarga, Anime, Filem-filem tersendiri, Krismas dan Lain-lain. Tetapi, tahukah anda yang Netflix mempunyai sub-kategori rahsia yang mengasingkan lagi setiap kategori utama ini? Melalui sub-kategori ini, pengguna lebih mudah memilih kandungan yang ingin ditonton. Terdapat 227 sub-kategori daripada Netflix yang mudah untuk diakses.

Berikut adalah 227 sub-kategori yang boleh diakses;

Tapi, bagaimana untuk akses kesemua sub-kategori ini? Ianya agak mudah, tetapi perlu menggunakan pelayar web untuk mengaksesnya. Buka pautan https://netflix.com/browse/genre/xx di mana gantikan ‘xx‘ dengan kod tertentu yang anda boleh lihat melalui gambar di atas atau buka laman web khas – https://netflix-codes.com/

Mudah bukan? Cuba lihat jika ada sub-kategori yang anda gemarkan dan cuba buka. Untuk telefon pintar, selepas anda membuka pautan tersebut ia akan membuka aplikasi Netflix secara automatik.

komen


© Amanz / 2022 Kami