Carian
Jepun Menghampiri Sasaran Menggunakan Peranti Elektronik Terbuang Untuk Dikitar Semula Menjadi Pingat Olimpik
February 8, 2019 Aman

Seperti umum sedia maklum, Jepun merupakan tuan rumah untuk Sukan Olimpi 2020 kelak. Selari dengannya, Jepun melakukan beberapa inisiatif, termasuk menggunakan peranti elektronik terbuang untuk dikitar semula menjadi pingat-pingat pada acara sukan Olimpik.

Selari dengannya, Jepun telah memulakan proses pengumpulan sejak 2017 yang lepas, dan kini melalui statistik terkini yang dikongsikan, Jepun semakin menghampiri sasaran mereka.

Melalui statistik terkini yang dikongsikan, Jepun telah mempunyai logam yang secukupnya untuk pingat gangsa, sementara untuk pingat perak ia telah mencapai 85.4%, dan untuk pingat emas ia telah mencapai 93.7%.

Jepun dijangka akan mencapai sasaran mereka, memandangkan pengumpulan ini akan berlangsung sehingga 31 Mac 2019 kelak, dan data yang dikongsikan adalah hanya sehingga Oktober 2018 lepas.

Ia dikatakan majoriti besar dikumpulkan melalui kedai NTT DOCOMO di seluruh Jepun, yang mana menghimpunkan telefon terpakai. Sekitar 5.07 juta telefon telah terkumpul melalui kedai NTT DOCOMO. Selain daripada itu, Jepun juga mengumpulkan barangan elektronik terpakai melalui pihak berkuasa tempatan di seluruh negara berkenaan.

Komen