Six Degrees of Netflix – Fenomena Dimana Dua Pelanggan Netflix Pernah Menonton Enam Siri TV Dan Filem Yang Sama

Diterbitkan pada Feb 15, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Netflix kini mempunyai 139 juta pengguna yang melanggan perkhidmatan penstriman siri TV dan filemnya di seluruh dunia. Syarikat tersebut baru-baru ini melancarkan video yang memperlihatkan bagaimana semua pelanggan-pelanggan mereka mempunyai enam benda yang mengaitkan mereka diantara satu sama lain.

Netflix memanggil fenomena ini Six Degrees of Netflix, iaitu mana-mana dua pelanggan Netflix di seluruh dunia mempunyai sekurang-kurangnya enam siri televisyen ataupun filem sama yang pernah mereka tonton.

Menurut Netflix, apabila mereka mengkaji tabiat tontonan para pelanggan mereka, setiap kali mereka memilih dua akaun rawak daripada 139 juta pelanggan mereka di sekitar 190 negara di seluruh dunia, mereka mendapati bahawa purata siri televisyen dan filem sama yang pernah ditonton oleh kedua-dua akaun ialah 6.2 siri.

Untuk sebuah siri dikira-masuk di dalam purata ini, sesebuah akaun tersebut perlu menonton sekurang-kurangnya satu episod siri televisyen ataupun 70 peratus daripada sebuah filem.

Dalam pada itu, diantara siri-siri yang mempunyai kebarangkalian besar untuk termasuk di dalam purata Six Degrees of Netflix ini termasuklah:

komen


© Amanz / 2022 Kami