Telefon Pintar Dijana Modem 5G Daripada Intel Tidak Akan Hadir Sehingga 2020

Diterbitkan pada Feb 24, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Walaupun penawaran rangkaian 5G masih terhad dibeberapa kawasan di Bumi sahaja buat masa ini, namun, ia tidak menghentikan pelbagai syarikat teknologi berlumba untuk memperluaskan penawarannya. Buat masa ini, pihak Qualcomm telah menawarkan modem 5G untuk pengeluar peranti mudah-alih, selain Huawei yang turut mempunyai penawaran modem 5G mereka tersendiri.

Bercakap mengenainya, kini pihak Intel dilaporkan mengatakan telefon pintar menggunakan modem 5G daripada Intel tidak akan dipasarkan sehingga 2020 kelak. Intel mengatakan akan menawarkan modem 5G mereka untuk tujuan pembangunan kepada pelanggan mereka pada tahun ini, tetapi ia dijangka akan hadir pada produk untuk pengguna hanya seawal 2020 sahaja.

Pengumuman ini juga sekaligus memperlihatkan yang mana iPhone menggunakan sokongan 5G mungkin tidak akan hadir pada tahun 2019 ini – memandangkan Apple menggunakan modem Intel pada peranti mereka. Namun, masih terdapat kemungkinan pihak Apple menggunakan modem pihak lain seperti MediaTek ataupun daripada Samsung.

Walaubagaimanapun, hal ini mungkin tidak menjejaskan perancangan Intel untuk menawarkan sejumlah komputer riba dengan sokongan 5G pada tahun 2019 ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami