Cari @ Amanz

Vivo hari ini telah pun secara rasminya memperkenalkan sub-jenama mereka yang terbaru, iaitu iQoo. Melaluinya, ia dilihat peranti keluarannya akan memfokuskan kepada penawaran permua (permainan mudah-alih) – sekaligus menyertakan spesifikasi yang tinggi bersama-sama dengannya.

iQoo hadir dengan skrin 6.41-inci OLED dengan rekaan bertakuk, dilengkapi pengimbas cap jari pada skrin, dijana cip Snapdragon 855, dan menawarkan pilihan memori sehingga 12GB RAM.

Vivo iQoo

Telefon pintar ini turut hadir dengan bateri berkapasiti 4000mAh yang boleh dicas penuh dalam masa 45 minit menggunakan pengecas 44W. Peranti ini turut dilengkapi sokongan penyejukan – sekaligus membolehkan anda menggunakan peranti berkenaan untuk tempoh waktu yang lama tanpa masalah.

Untuk rakaman gambar, iQoo menyertakan tri-kamera belakang yang gabungkan lensa sudut-lebar 13MP, lensa utama 12MP, dan lensa telefoto 2MP.

Dengan fokus terhadap permua, ia turut menyertakan beberapa mod khusus seperti AI Turbo, Game Turbo dan sebagainya yang akan meningkatkan lagi prestasi peranti. iQoo turut menyertakan sokongan butang sensitif sentuhan pada bahagian sisi dalam membolehkan anda menambah input kawalan dalam permainan.

iQoo telah mula ditawarkan di China bermula hari ini. Model asas dengan 6GB RAM dan tanpa sokongan pengecasan 44W ditawarkan pada harga RMB2998 iaitu sekitar RM1821. Model paling berkuasa dengan 12GB RAM pula ditawarkan pada harga RMB4298 iaitu sekitar RM2611. Buat masa ini, ia tidak diketahui lagi bilakah telefon pintar ini akan memasuki pasaran global.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd