Cari @ Amanz

Lagi Butiran MIUI 11 Dikongsikan Oleh Xiaomi – Rekaan Bersatu Akan Digunakan

Link Copied!

MIUI adalah sistem operasi berasaskan Android daripada Xiaomi untuk digunakan pada peranti-peranti mereka. Terkini, hampir semua peranti Xiaomi menjalankan MIUI 10. MIUI 10 adalah antara rekaan MIUI yang paling jelas perubahannya, tetapi elemen-elemen klasik MIUI itu masih lagi kelihatan. Versi terbaru MIUI adalah MIUI 11 dan Xiaomi dilaporkan sudah pun membangunkan sistem operasi ini. Bukan itu sahaja, menurut Xiaomi – MIUI 11 akan mempunyai integrasi perisian dan perkakasan yang lebih baik.

Dua hari lepas, Xiaomi telah mengadakan sesi soal jawab bersama pembangun MIUI. Beberapa soalan dari pengguna telah ditanya dan banyak perkara baru akan tiba pada MIUI 11. Berikut adalah antara soalan dan jawapan yang dikongsikan Xiaomi;

Daripada sesi soal jawab ini, jelas sekali MIUI 11 akan mempunyai perubahan yang mendadak. Ini mungkin adalah seperti Samsung, dari Samsung Experience ke One UI. Paling nenarik adalah rekaan bersatu ini. Bagaimanakah rupa MIUI 11 kelak? Masih menjadi persoalan.

Seperti yang dijangkakan, sokongan tema gelap secara imersif turut akan terbina. Langkah awal tema gelap ini sudah pun mula diperlihatkan pada Xiaomi Mi 9, Mi 9 Se dan baru-baru ini pada MIUI 10 Global Beta buat Pocophone F1. Sama-sama kita nantikan.


Komen ()