Carian
NVIDIA Dikatakan Bakal Memperkenalkan Kad Grafik NVIDIA GeForce GTX 1650 Pada Penghujung Bulan Ini
April 2, 2019 Nazrin

NVIDIA dilihat ingin mengukuhkan lagi kedudukan mereka di pasaran kad grafik pengguna pada semua peringkat. Bulan lalu mereka memperkenalkan kad grafik NVIDIA GeForce GTX 1660, dimana walaupun ia menggunakan cip pemprosesan grafik Turing, ia tidak hadir dengan cip Raytracing ataupun Tensor yang memberikan siri kad grafik NVIDIA GeForce RTX ciri Raytracing dan Deep Learning Super Sampling.

Menurut VideoCardz, NVIDIA bakal memperkenalkan sebuah lagi siri kad grafik Turing GTX yang menggunakan cip grafik Turing yang dinamakan NVIDIA GeForce GTX 1650.

Beberapa butiran spesifikasi mengenai kad grafik ini sudahpun diketahui, seperti jenis dan jumlah memori yang digunakan, iaitu memori GDDR5 sebanyak 4GB, dengan bandwidth sebesar 128-bit. Buat masa ini, jumlah teras CUDA yang akan digunakan oleh kad grafik ini juga masih belum diketahui lagi.

Kad grafik ini dikatakan akan menggantikan siri kad grafik NVIDIA GTX 1050 daripada siri sebelum ini, dan ia dijangka bahawa kemampuan kad grafik terbaru ini akan melangkaui prestasi siri kad tersebut.

VideoCardz juga menyatakan bahawa menurut ura-ura oleh pembina-pembina kad grafik, siri kad grafik NVIDIA GeForce GTX 1650 ini akan diperkenalkan pada 22 April kelak pada tanda harga sekitar $200 (~RM800).

Komen