Cari @ Amanz

Edotco Rangkul Anugerah Syarikat Menara Telekomunikasi Asia Pasifik 2019

Oleh Liyana

Link Copied!

Hari ini edotco, sebuah syarikat perkhidmatan infrastruktur telekomunikasi bersepadu, menerima anugerah penghargaan – Frost & Sullivan selaku Syarikat Menara Telekomunikasi Asia Pasifik Tahun 2019. Ini adalah tahun ketiga edotco menerima anugerah dalam kategori ini pada peringkat Asia Pasifik.

Berikut kejayaan tahun lalu, edotco telah menghasilkan satu siri inovasi reka bentuk yang mampan dengan penawaran tenaga yang boleh diperbaharui dan memberi impak yang lebih rendah kepada alam sekitar. Melalui inisiatif ini, organisasi berjaya mengurangkan pelepasan karbonnya sebanyak 44% dan secara langsung meningkatkan pembangunan infrastruktur menjadi lebih mampan.

Seterusnya, edotco turut berkongsi rangkuman 2018 mereka dengan penghasilan sejumlah 1,112 laman hijau yang terdiri daripada laman web yang menggunakan tenaga yang boleh diperbaharui. Selain itu, penghasilan bahan alternatif dan sejumlah lebih 1,000 unit rumah yang dikuasakan dengan elektrik melalui inisiatif pembangunan komuniti mereka iaitu Tower to Community.

Suresh Sidhu – Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan edotco, menyatakan pencapaian ini benar-benar membuktikan usaha mereka dalam pelaksanaan bagi memenuhi agenda digital. Selaku rakan kongsi infrastruktur utama mereka berperanan memastikan setiap negara dilengkapi infrastruktur telekomunikasi yang boleh ditebus. edotco juga

Untuk makluman anda, Anugerah Frost & Sullivan Asia Pasifik ini adalah salah satu pelaksanaan yang mengiktiraf syarikat terbaik dalam usaha mereka untuk membangunkan kelestarian pada industri. Syarikat-syarikat yang disenarai pendek akan dinilai berdasarkan prestasi pasaran seperti pertumbuhan pendapatan, kepimpinan dalam inovasi produk, strategi pemasaran dan strategi pembangunan perniagaan.


Komen ()