OPPO Menamatkan Siri OPPO R – Bakal Memfokuskan Kepada Siri Find X Dan Reno

Diterbitkan pada Apr 12, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Siri OPPO R merupakan siri yang memfokuskan kepada sejumlah fungsi baru di dalam sebuah peranti kelas pertengahan. Namun terdapat laporan yang mengatakan bahawa OPPO R19 tidak akan dilancarkan, sekaligus menimbulkan pertanyaan daripada pihak media. Akhirnya melalui sebuah wawancara terkini, pihak OPPO mengesahkan mereka tidak lagi menghasilkan siri OPPO R.

Semenjak OPPO menceburi sektor penghasilan telefon mudah-alih, siri OPPO R telah terjual melebihi 100 juta unit. Namun jumlah ini kebanyakannya disumbang melalui siri OPPO R9 dan R9 Pro, iaitu sebuah siri peranti yang dikeluarkan pada tahun 2016. Dengan harga siri peranti OPPO R yang semakin mahal, ia membuatkan pengguna memilih peranti alternatif berbanding membeli telefon daripada siri ini.

Dengan penamatan siri ini, ia membuatkan siri OPPO R tidak akan lagi menerima kemaskini baru pada akan datang. Walaupun siri ini ditamatkan, pihak OPPO masih akan berpegang teguh kepada prinsip untuk menghasilkan peranti yang menawan dan berkualiti.

OPPO mengatakan bahawa mereka akan memfokuskan kepada pembangunan siri Find X dan Reno untuk segmen peranti premium. Kedua-dua siri peranti ini mempunyai nilai seumpama siri OPPO R, jadi ia mungkin tidak memberi kesan kepada penamatan ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami