OnePlus 7 Pro Dilancarkan – Menyertakan Skrin 90Hz, Kamera Swafoto Pop-Naik, Tri-Kamera Belakang

Diterbitkan pada Mei 15, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

OnePlus hari ini telah mengadakan acara pelancaran rasmi untuk telefon pintar mereka, sekaligus memperkenalkan dua telefon pintar dibawah siri OnePlus 7. Mencuri perhatian ramai ketika pelancaran adalah semestinya telefon pintar mercu utama mereka, iaitu OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7 Pro dilihat diposisikan untuk bersaing dengan pelbagai telefon pintar mercu lain, dan menawarkan tanda harga yang sedikit tinggi – jikalau berbanding dengan posisi mereka sebagai “Flagship Killer” beberapa tahun lepas.

OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro hadir dengan skrin 6.67-inci dengan paparan menyeluruh, dan menerima skor yang sangat tinggi untuk panel paparannya. Skrin ini menawarkan paparan resolusi Quad HD+, selain dilengkapi sokongan kadar segar semula sehingga 90Hz dan juga sokongan HDR10+ – sekaligus menawarkan paparan yang lebih menarik ketika anda sedang memainkan permua.

Pihak OnePlus turut menyertakan pengimbas cap jari dibawah skrin – lebih kurang seperti beberapa peranti lain tahun ini.

OnePlus 7 Pro

Menjana telefon pintar ini adalah cip Snapdragon 855, pilihan memori sehingga 12GB RAM, storan sehingga 256GB. Ia turut menggunakan bateri 4000mAh yang dicas menggunakan pengecasan pantas Warp Charge 30W. Ciri baru lain yang disertakan adalah termasuk sokongan penggunaan storan berasaskan UFS 3.0, selain sokongan penyejukkan berasaskan cecair yang lebih baik untuk penggunaan masa panjang yang lancar.

Untuk rakaman gambar, ia menggunakan tri-kamera belakang gabungan kamera 48-megapixel + 16-megapixel ultra-lebar + 8-megapixel telefoto. Kamera ini turut menawarkan sokongan rakaman yang sangat baik, menerima skor tertinggi 111 padanya berbanding pelbagai peranti OnePlus lain, selain menduduki tangga peranti dengan skor kedua tertinggi berbanding telefon pintar lain dipasaran.

OnePlus 7 Pro Kamera

Sejumlah mod rakaman baru disertakan, termasuk rakaman video 4K 60fps, integrasi Google Lens, dan ciri baru dinamakan UltraShot yang mengabungkan ciri HDR+ dan Super Resolution.

Untuk rakaman swafoto, OnePlus 7 Pro menyertakan kamera 16-megapixel pada mekanimsa pop-naik.

OnePlus 7 Pro

Melengkapkan telefon pintar ini juga adalah OxygenOS berasaskan Android Pie, selain mod khusus Gaming Mode yang menghalang notifikasi apabila anda sedang memainkan permua.

Pihak OnePlus menyasarkan pelancaran telefon pintar ini di Malaysia menjelang minggu hadapan, dimana kita akan mengetahui lanjut mengenai penawaran harga dan sebagainya pada acara berkenaan.

OnePlus 7 Pro

komen


© Amanz / 2022 Kami