Google Lens Dikemaskini Dengan Antaramuka Baharu Dan Hadir Dengan Dua Kategori Baharu

Diterbitkan pada Mei 23, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Google Lens adalah satu fungsi yang kebanyakannya terbina secara terus dalam aplikasi kamera telefon pintar. Tetapi Google Lens turut mempunyai aplikasi mandiri, ia mampu mengesan, mengenalpasti atau mencari sesuatu melalui hanya melalui gambar sahaja.

Terkini, Google Lens telah dikemaskini dengan antaramuka baharu. Ia kini lebih kemas dan lebih mudah digunakan. Di bahagian bawah terdapat lima kategori pilihan untuk dipilih melalui tatalan dan dua daripada lima pilihan ini adalah Shopping dan Dining. Fungsi Shopping boleh mengimbas bar kod dan boleh terus beli di atas talian. Manakala, Dining pula boleh mengimbas gambar makanan pada menu di sesebuah restoran untuk lihat pendapat pengguna lain dan kemudiannya ia turut boleh paparkan alat untuk membahagikan bil.

Fungsi lain-lain adalah sama dengan sebelum ini, cuma ia kini lebih mudah untuk diakses dan lebih jelas fungsinya. Menurut sumber, Google Lens baharu ini buat masa ini hanya terdapat pada Pixel dan Samsung sahaja. Peranti lain mungkin akan hadir dalam masa terdekat, kerana Google Lens ini adalah satu fungsi yang menarik dan memudahkan seseorang.

komen


© Amanz / 2022 Kami