Huawei Hanya Akan Melancarkan Sistem Operasi Tersendiri Sekiranya Dihalang Kekal Menggunakan Android Atau Windows

Diterbitkan pada Mei 23, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Huawei telah diperkatakan beberapa kali sebelum ini yang mana mereka dalam persiapan untuk memperkenalkan sistem operasi tersendiri. Terkini, pihak Huawei berkongsi lanjut berkaitan dengannya melalui temuramah bersama CNBC.

CEO Huawei Consumer Business dipetik mengatakan yang mana Huawei masih komited bersama Microsoft Windows dan juga Google Android. Walaubagaimanapun, sekiranya mereka tidak boleh menggunakannya, maka Huawei akan bersedia dengan pelan B untuk menggunakan sistem operasi tersendiri.

Huawei turut mengatakan yang mana sistem operasi mereka untuk telefon pintar dan komputer riba akan tersedia untuk digunakan di China menjelang penghujung tahun ini. Sementara sekiranya diperlukan, ia akan tersedia pada awal 2020 kelak.

Bercakap lanjut mengenainya, Richard Yu mengatakan mereka tidak ingin melakukannya, tetapi akan dipaksa oleh pihak kerajaan Amerika Syarikat. Huawei turut mengatakan ia bukan sahaja berita tidak baik untuk Huawei, tetapi juga untuk syarikat di Amerika Syarikat kerana mereka menyokong perniagaan disana.

komen


© Amanz / 2022 Kami