Snapchat Bercadang Untuk Bersaing Bersama TikTok – Dijangka Akan Menyertakan Fungsi Perletakkan Muzik Pada Hasilan Video

Diterbitkan pada Mei 26, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

TikTok merupakan perkhidmatan perkongsian video menarik yang disertakan bersama sokongan muzik. Ia antara aplikasi yang banyak digunakan di dunia pada saat ini, dan Snapchat ingin menjadi pencabar baru kepada perkhidmatan ini.

Menurut The Wall Street Journal, Snap bercadang untuk mengembangkan kreativiti pengguna, dengan menghadirkan integrasi muzik pada perkhidmatan Snapchat. Dengan perletakkan muzik ini, pengguna boleh menjadikan video yang dihantar kelihatan lebih menarik, dan seterusnya menjadi medium hiburan untuk perkhidmatan tersebut.

Untuk menjadikannya realiti, Snap sedang berusaha untuk mendapatkan hak penyiaran daripada Universal Music Group, Sony Music Entertainment, dan Warner Music Group. Dengan hak penyiaran ini, pengguna boleh mendapatkan sejumlah potongan muzik terkini untuk diletakkan pada hasilan video yang diambil.

Walau bagaimanapun, sokongan ini masih tidak diketahui bilakah ia dapat digunakan oleh pengguna. Namun dengan pesaingan yang semakin rancak, Snap pastinya tidak mahu ketinggalan dalam menawarkan fungsi ini kepada perkhidmatan Snapchat.

komen


© Amanz / 2022 Kami