Carian
Huawei Dilaporkan Menilai Semula Sasaran Untuk Menjadi Pengeluar Telefon Nombor Satu Dunia Menjelang 2020
June 2, 2019 Aman

Huawei sebelum ini telah pun memperkatakan secara terbuka yang mana mereka menyasarkan untuk menjadi pengeluar telefon pintar nombor satu dunia melangkaui Samsung menjelang tahun 2020 kelak. Walaubagaimanapun, kini lanjutan daripada halangan perdagangan yang dilakukan oleh Amerika Syarikat, pengeluar peranti terkemuka dari China berkenaan sedang menilai semula sasaran mereka.

Huawei Mate X

Perkara ini didedahkan oleh presiden Honor, mengatakan Huawei sedang memantau dan menilai kembali situasi selepas halangan daripada pihak Amerika Syarikat baru-baru ini.

Kerajaan Amerika Syarikat sebelum ini telah menghalang syarikat-syarikat dinegara berkenaan daripada menawarkan perkhidmatan atau produk, termasuk perkongsian teknologi bersama pihak Huawei.

Menurut laporan SCMP sendiri, Foxconn turut dikatakan telah menghentikan sementara beberapa pengeluaran peranti Huawei disebabkan perubahan tempahan daripada pihak Huawei sendiri buat sementara waktu ini.

Walaubagaimanapun, Huawei dilihat mempunyai beberapa alternatif mereka tersendiri – termasuk hadir dengan sistem operasi tersendiri, serta beberapa langkah lain. Namun, hal ini mungkin mengambil sedikit masa sebelum Huawei dapat meneruskan kembali dalam arena berkenaan.

Apa pun, sama-sama kita berharap agar persengketaan perdagangan antara dua negara dapat diselesaikan secepat mungkin — sekaligus melihat kembali Huawei memberikan persaingan sengit dalam arena peranti mudah-alih bersama beberapa pengeluar peranti yang lain.

Komen