Cari @ Amanz

Brand 21 Asia bakal mengadakan program 100 Series LiVE Pitching pada 7 September ini. Fokus utama platform ini adalah menyasarkan kepada kumpulan muda untuk menyertai dan berkongsikan idea kreatif mereka pada industri perniagaan tempatan.

Untuk makluman anda, pelaksanaan platform ini adalah untuk mengetengahkan arena startup tempatan kepada golongan belia. Wujudnya ruang sebegini sekali gus dapat membuka peluang kepada orang muda dan pelajar untuk menyatakan sebarang idea, konsep, produk dan sasaran pasaran mereka.

Penyertaan untuk program ini adalah percuma dan bagi mereka yang berminat boleh menghantarkan permohonan. Permohonan akan disenarai pendek pada awal bulan September ini. Melalui program ini, para peserta akan dinilai oleh panel juri yang terdiri daripada pengasas startup, dan pakar industri perniagaan. Seterusnya seramai 15 finalis akan dipilih untuk menerima ganjaran serta memperolehi sumber perniagaan bagi operasi mereka.

Buat masa ini, antara institusi yang turut serta dalam platform ini adalah Universiti Kuala Lumpur (UniKL), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Tunku Abdul Rahan (UTAR), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), KDU Penang, Berjaya University College dan Universiti Hanchiang. Sekiranya anda ingin mengetahui maklumat lanjut atau ingin mendaftar program ini, anda boleh melihatnya melalui pautan di bawah.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd