Cari @ Amanz

RunCloud secara rasmi telah melancarkan Pendidikan RunCloud (RunCloud Education) bersempena kempen Malaysia Tech Week 2109 baru-baru ini. Pendidikan RunCloud adalah bertujuan untuk memperkasakan 1,000 pelajar tempatan dan 10,000 pelajar secara global menjelang akhir tahun 2019 dalam pengetahuan teknologi.

Platform ini bertujuan untuk membantu memberikan pendedahan secara mendalam kepada pelajar terhadap teknologi. Ia dapat memberi pengenalan teknologi pengkomputeran awan ke dalam sesi pembelajaran berasaskan kelas bagi semua peringkat pelajar.

Antara subjek yang akan difokuskan adalah bidang sains komputer, pembangunan web, dan kejuruteraan perisian. Inisiatif ini secara tidak langsung dapat menghasilkan kos pembelajaran pada tahap yang lebih minimum.

Untuk makluman anda, pelajar terbaik dan paling aktif akan mendapat dipilih sebagai Duta Kampus RunCloud. Pelajar juga akan menerima sijil kemahiran teknologi awanan peringkat tinggi. Selain itu, turut memperolehi akaun premium selama setahun, dan berpeluang menyertai program latihan berbayar di RunCloud.

Malah melalui platform ini juga RunCloud turut mengadakan kerjasama perkongsian strategik bersama AWS, Microsoft, Oracle, Cisco, Intel, Jobstreet, dan SAS – Institut Teknologi Digital Premier. Bagi mengetahui maklumat lanjut, anda bolehlah emelkan pada RunCloud melalui [email protected].

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd